Chili-Cheddar dipsås.

 

 

Recept:
500g passerade tomater.
2st Gul Cayenne
2st Röd Cayenne
1st Bhut Jolokia
1 vitlöksklyfta
100g lagrad cheddar.
salt & peppar
Vitt vin.

Hacka allt utom cheddarn och Bhut Jolokia

Allt du nyss hackat + passerade tomater i en kastrull, puttra på låg värme ca 1 timme.
Dela Bhut Jolokia nästan på mitten (så den hänger kvar i stjälken).
Lägg i denna, puttra och smaka av med jämna mellanrum. När styrkan är där du vill ha den, kan du lätt ta upp Bhut Jolokia’n.
Häll i några matskedar vitt vin, smaka av.

Lägg i cheddarn, se den låångsamt smälta ner i den härliga såsen.
Låt kallna.

Servera till vadsomhelst, men ha gärna lite yoghurt i närheten, den kan bli lite het den här.

chili-cheddar

Mvh

Niklas Starow, Skåneslättens Odling.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s